2. joulukuuta 2014

Syntymäpäivälahja sorvin ääreltä

Toissa keskiviikkona istuttiin syömässä tavanomaiseen tapaan Yliopiston ruokalassa. Meillä oli ollut taas ehkä se yks luento, jos sitäkään. Meillä oli kuitenkin tulossa huippuilta. Tänään tekno-14 kokoontuis jälleen viettämään iltaa Erikan ja Aleksin synttäreiden merkeissä. Se, että kun teknot on liikenteessä on takuu varmasti huikee ilta tulossa ja olihan meillä tuhanen mukavaa!

No siin sit Villen kans puheltii, et mitä käytäs ostamassa lahjaks. No ei mitään! Saatiin parempi idea. Enemmän selllanen teknompi ku kaupasta ostettu. Tehään jotain ite!

No siit se nopee kolmen neljän tunnin työstäminen lähti. Suunattiin tottakai teknojen pyhättöön, jossa höyläpenkki on ku alttari eli teknisen tiloihin. Päätettiin tehä jotain puusta. Aikaa oli vähän eikä tiedetty mistä aloittaa, mutta saatiin molemmille iha kivat pikku lahjat aikaiseksi:) Samalla opittiin sorvin käyttöä. Oon nyt myöhemmin työstäny sorvilla lisääkin, mutta tässä nyt esittelen Villen ja mun tuotoksen kuvien avulla.

Kuvat jäi vähä huono laatusiksi, koska en ollu tuollon saanu vielä kameran linssiä huippu kuosiin,  mutta ei se mitään:)

Tässä on kuva sorvilla tehdystä ensimmäisest tuotoksesta. Itse sorvin käyttäminen ei ollut vaikeaa. Muodoksi päätettiin pikku tynnyri. Nämä tehtiin yhdesta kappaleesta, joten kovin isoja niistä ei voinut tehdä. Korkeutta tällä palalla oli suunnilleen 9cm.

 Ville sorvin äärellä. Puupalasen ollessa noinki pieni ja yhtenäinen oli työskentely aika tarkkaa. Tarkka työskentely toisaalta sopi hyvin näin alottelijoille. Otettiin niinku harjoittelun kannalta:)


 Ajan loppuessa ja illan lähestyessä siirryttiin meikäläisen kämpille tähän lipaston viereen jatkamaan työtä. Hiento ja pinnankäsittely tehtiin käsin. Siihen käytettiin rypsiöljyä paremman puutteessa. ^^

 Liimattiin tummat mahonki listat niille kaiverretuille urille. Käytettiin nopeasti tavallista puuliimaa ja laitettiin rautalangalla pikku puristus. Hyvin pysy, mutta kuulemma jälkeen päin on alkanu vähän irtoamaan:P Parempi ois ollu käyttää vedenkestävää liimaa. Oppia ikä kakka.

Kaiverruksen toimipisteenä meillä oli keittiön pöytä. Kaiverrettin tuollaisella mikä lie merkkisellä poralla. Kirjailtiin pohjaan nimikirjaimet A ja E.



Kuva on tosi tumma, mutta siitä näkyy kuitenkin lopputulos. Parempi valaistus ois tuonu sävyt eri tavalla esille:) Kuitenkin tumma mahonkilista toi mukavasti näköä:)

Lopputulos oli siihen käytettyyn aikaa nähden hyvä.
Ja myös synttärisankarit näyttivät tyytyväisiltä:)

Seuraavaks kirjottelen toisesta työstä, kahvimukista. Sen tein myös sorvaamalla. Se on joululahja, mutta en malta odottaa, että pääsen julkaisemaan siitä jotain:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti