7. lokakuuta 2014

Intti Ivalon Rajajääkärikomppaniassa 1.osa


Kaikki blogin kuvat ja videot ovat minun ja pidän kaikki oikeudet niihin itselläni. Kehotan kuvien ja videoiden jakamisesta kysymään minulta, jotten joudu poistamaaan näitä kirjoituksia. Kirjoituksia on kuitenkin luettu sen verran paljon, eikä vastaavia kirjoituksia ole.



RJK

Intti Rajajääkärikomppaniassa osa.1















Tässä blogissa kerron ja muistelen mun varusmiespalvelusta Ivalossa! Tiiän jo, et tästä 
tulee mielenkiintoista:) Tähän laittelen kuvia,videoita ja yllätyksenä (itellekki) päiväkirjani otteita! Jaan tämän moneen osaan, koska matskua riittää. Toivottavasti tästä on apua pojille ja tytöille, jotka inttihin lähtee ja etenkin niille jotka uskaltautuu Ivaloon!


"Kivaa, mutta kovaa"

Palveluksen aloittaminen!


Kirjotan omista kokemuksistani ja muistelen vuoden takaisia ajatuksia ja fiiliksiä!
Juna lähtee heinäkuisena aamuna ja 12 tunnin matka kohti pohjoista alkaa. Hyvästelen siskoni "nähään 3 vkn päästä!". Kaikki on mukana ja mieli on jännittyneempänä kuin koskaan..kauan odotettu varusmiespalvelus on alkamaisillaan...Junassa tapan aikaani kuunnellen musiikkia ja kirjoittaen päiväkirjaani.

Annetaan päiväkirjan sivujen kertoa mitä se oli!!--->

Blog 1. Rajajääkäri Luhtasela









"MARS MARS!!! TE OOTTE ITTE TÄNNE HALUNNU!!!"


Miten sitten tuolle matkalle päädyttiin! Tässä tietoiskua Ivalosta ja miten sinne päästään
(noi muutamat kuvat ei lataudu kännykällä,mee koneelles!:P)






"Rajajääkärikomppaniassa on monipuoliset ja nykyaikaiset välineet sekä tilat koulutukseen ja vapaa-ajan viettoon. Ampumaradat ja harjoitusalueet ovat lähellä kasarmia, joten harjoituksissa ei kallisarvoista koulutusaikaa kulu kuljetuksiin. Vaativien olosuhteiden takia varusmiehillä on hyvä varustus."






Tuossapa löyty hieno kohta toi punasella! No voin kertoa ettei todellakaan kulu kallisarvoista aikaa!!:DD

Jokaiselle ivalolaiselle tulee ton ampumaradantien mutkat tutuiksi! Vieläkin muistan ku eilisen ku juostiin ekaa kertaa kassulta ampumaradalle..


Varustuksena oli rynkky, kumisaappaat, palveluspuku, kypärä, tetsari, pikkureppu täynnä jotain kamaa.
Meidän juoksuttaja, eräs aikersantti, lähti tottuneesti juoksemaan kohti ampumarataa muut jonossa perässä. Piru ku se lähti kovaa menemään:D "MARS,MARS" Ainaku tuli välejä muihin kuulu korvan juuresta "VÄLITKIINNI"..."no okeokei"..kovimmat pysy kärjen mukana, mutta jotku joutui ottamaan huutoja niskaan ja käveli. Itehä menin aina juosten^^! Pari jopa okseni ojassa....."EI JÄÄDÄ OKSENTAMAAN" :''D Ampumista ei koskaan olis halunnu lopettaa, koska ties että kohta juostaan vähintääkin yhtä kovaa takasi kassulle...no kyllä siinä kunto,sinni ja sisu kasvoi! 

Minäkö muka?!


Halusin käydä inttini kunnolla ja saavuttaa siitä jotain..laittaa itteni koetuksille, testata omia rajoja (rajoja..hehe!!;) Sissihommat oli selvä että niihin lähdetään, mutta Sodankylä tuntu liian tavanomaiselta ja sellane..perusintti...

Velipoika Mikko oli käyny aikoinaan Kajaanissa rajavartiolaitoksella intinsä..muistin sen karhunpää logon,sissihavut  ja kaikki ne tarinat mitä Mikko oli kertonu...Mä halusin kokea vähintääkin saman! Myös se että saa käydä intin muualla kuin puolustusvoimissa kiinnosti!

Myös Mummon lapsuudella on osansa rajalle haluamista...Mummo asui Posiolla ylivoholla. Meidän suvulla on mökki siellä samoissa maisemissa. Sodan aikan mummo joutui lähtemään evakkoon aivan rajan tuntumasta muun perheen mukana...Setäni lähti yksin seikkailemaaan sodan loppuvaiheilla kohti takaisin kotikontuja... Rohkea,yksinäinen, määrätietoinen kulkija rajalla...mä näin siinä jotain tosi hienoa ja jotain sankarillista..


Ivalo on pohjoisessa...todellakin pohjoisessa.googlaa jos et usko...bussissa täynnä jännittyneitä poikia totisine kasvoineen...Sodankylästä täydennämme viimeiset pojat kyytiin...vieressäni istuu pitkä kaveri..mukavan oloinen...pienellä small-talkilla puretaan jännittynyttä tunnelmaa...maisemat Saariselän kohdalla ovat upeat! Kesäinen lappi...Vielä ehtii ottaa pikkupikku päikkärit ennen komppaniaan astumista. No sitten päästiin komppaniian...Siviili jäi taakse..totally!

"Voitte unohtaa kaiken mitä ootte kuullu intistä Rovaniemellä ja Sodankylässä, Nyt ootte Ivalossa!"

Seuraavissa osissa kerron arjesta rjk:ssa, esimerkkipäivä,kuvia,päiväkirjan pätkiä, Valamarssi ja Palojärvi!
Vikassa kolmannessa sit tiivistellään palvelukset saaliit,potit,antimet,kokemukset,fiilikse ja että kannattiko!


Ampumarata
Näitä nimikylttejä Ivalossa vaadittiin pitämään koko ajan..
Mortti.Ivalossa käytettiin lenkkareita. Ja kuvassa myös
Sacci rinkka(olikohan 110l?) naamiosuojalla.
Nave pitää vettä, joten sitä voi käyttää vesistön-
ylityksissäkin.



2 kommenttia:

  1. Hei. Voisitko olla pikaisesti yhteydessä minuun. Olisimme kiinnostuneet julkaisemaan joitakin blogi-kuviasi armeija-ajoilta Helsingin Sanomien jutussa, jossa kerrotaan armeijan some-ulottuvuuksista. Terv: juha-pekka.laitinen@hs.fi

    VastaaPoista
  2. Hei. Voisitko olla pikaisesti yhteydessä minuun. Olisimme kiinnostuneet julkaisemaan joitakin blogi-kuviasi armeija-ajoilta Helsingin Sanomien jutussa, jossa kerrotaan armeijan some-ulottuvuuksista. Terv: juha-pekka.laitinen@hs.fi

    VastaaPoista